Huisbezoek en buitentherapie

Vanuit mijn werk bij de instelling ben ik gewend met kwetsbare mensen te werken, die soms te bang zijn om van huis te gaan. Soms vanuit een autistische of psychotische kwetsbaarheid. In mijn praktijk wil ik deze groep mensen graag blijven steunen. Beperking daarbij is dat de zwaarte van de gevraagde zorg passend is (gelet op de mate van risico en complexiteit) binnen de BGGZ. De behandeling zal zich dan primair richten op de bijkomende angst- of depressieve klachten.

Ik bied de mogelijkheid op huisbezoek te komen in voorkomende gevallen. Ook mensen die vanwege een lichamelijke beperking niet van huis kunnen, kan ik op die manier een face to face behandeling bieden. Beeldbellen is ook een mogelijkheid voor behandeling op afstand. Intakes doe ik wel altijd face to face, eventueel tijdens een huisbezoek.

Verder bied ik buitensessies aan. Dat kan zijn dat we met iets specifieks oefenen, zoals het uitdagen van een (sociale) angst, maar het kan ook een wandelsessie betekenen. Voor sommige mensen is dat een fijnere manier om hun gedachten te ordenen dan binnen stilzittend praten.

Huisbezoek en buitensessies bied ik aan voor mensen die wonen in het gebied tussen de A13, A4 en de N470.